Art Trade With Miyori Haesu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Bloggers


Okey , tak nak banyak cakap . Tuk Miyori Haesu@ Yaya Hatsumi.
Saksikan. (^_^)



P/s: kalau tak comel , da salah ke pa2 , gtaw jerr.. Teguran merupakan sesuatu yg membina.                                               

Alhamdulillah, Mereka Berubah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Aku manusia biasa yang seringkali membuat khilaf
Aku merasakan aku tidak layak untuk bergelar seorang hamba yang beriman kepadaNya
Aku lihat sini, Aku lihat sana, aku lihat sekeliling ku, semuanya ingin berubah.
Semuanya berusaha mendekatkan diri kepadaNya
Aku? Aku bila lagi ? 
Seringkali aku terfikir , sahabat2ku mulai berubah kearah yang lebih baik.
Dalam erti kata lain MENJADI SEORANG MUSLIMAH SEJATI.
Ya, seorang muslimah.
Aku bersyukur akan perubahan mereka, syukur sangat2.
Masalahnya cuma diri aku. 
Musuh utama untukku mengecapi semua itu hanyalah daripada diri AKU sendiri.
Takkan sampai kiamat pun aku begini?
Layakkah aku untukNya selepas aku melakukan banyak dosa terhadapNya?
Layakkah aku menerima HIDAYAH daripadanya ?
Namun , aku berusaha juga untuk menjadi seorang hamba yang TAAT kepadaNya
Segala rintangan akan ku redah demi untuk mencapai HIDAYAHNYA.
Alhamdulillah , atas teguran dari seorang yang amat aku cintai iaitu Mama aku
Aku mulai berubah
Buat masa sekarang aku lebih selesa untuk mengalami perubahan sedikit demi sedikit.
Aku berusaha mengenakan tudung di bawah paras dada & baju yang menutupi punggung
Aku ingin melindungi dadaku daripada renungan kaum Adam
Namun , hanya itu aku mampu.
InsyaAllah , aku akan berubah sedikit demi sedikit.
Kepada SAHABAT2 , tegurlah aku sekiranya aku telah melakukan apa2 kesilapan
Sedarlah bahawa aku bukan insan yang senpurna untuk menjadi apa yang anda inginkan.


Sekian , warkah ku buat kali ini. Anggaplah semua ini sebagai satu renungan tuk kita menjadi seorang hamba yang BERIMAN & TAAT kepadaNya.

♥Aku Hampir2 Menemui Ajal♥

Assalamualaikum & Selamat malam earthlings !


Hello there ! Apa kabar kamu suma ?  Harap2 suma readers aku yg comel2 ne sihat sumanya. (^_^)

Okeyla , straight to the point la, ary ne aku maw crita ngan korang peristiwa yg penah menimpa aku.
Dulu2 punya crita la. Hehe. 

Korang penah tak mengalami situasi apabila nyawa kamu tu hampir2 melayang, atau erti kata yang lain
HAMPIR2 MENEMUI MAUT. (Wah2 , agak menakutkan pulak perkataan tue)

Law korang semua maw taw , aku penah mengalaminya sebanyak dua kali ! DUA KALI TUE!
Meh aku ceritakan. Ne kesah benar , hakcipta dari sejarah hidupku , xda tokok tambah yerr cuma pendapat pengkaji sejarah iaitu Nurul Nazihah Binti Othman. Hihi , gurau jerr..

FIRST STORY

Berlaku tym aku Darjah Satu( dalam taun 2001 tak silap aku) . Peristiwanya bermula begini , bapa aku kan seorg cikgu , so , dya ditempatkan d kawasan pedalaman tym tue , di Tubau , pedalaman d Bintulu . Besa la kan , d mana  ditempatkan mengajar ,  family pon terpaksa la ikut sekali kan ? Capa yg maw tanggung kuarga t. 

Then , d tempat tue jg selalu sgt banjir. You know? Banjir ? Nya urang selalu 'BAH'. Hehe
Lagipon , da sungai jg berdekatan , tu la banjir ja. Rumah kami tym tue d blkgnya sungai . So , senang sgt la masuk air bila tym banjir tu . Bila da cmtu , kami tumpang la kat rumah org lain yg x teruk kena banjir.

So , d cna la kami tumpang wat sementara . Aku kan budak2 tym tu , jd x taw pa2 la sal keadaan tym tu bahaya taw x? Aku pon , pegi la kuar umah duduk2 d tangga . da satu tangga tu nmpak rapuh , tapi , aku pijak jg kat tangga tue ,tiba2 , tangga tu PATAH! 

Oh no ! Aku termasuk lam arus banjir yg  agak deras bagi aku yg kanak2 masih tym tue. Aku pon berpaut dgn sisa2 kayu tangga tue. Aku pon bodoh jg tym tu , tak jg aku teriak2 . Mama aku dlam rumah x taw yg aku hampir lemas, bapa aku plak xda d umah tym tue.

Tapi, Superhero aku datang menyelamatkan aku ! Waa, lega rasa aty. Dya berenang pat aku & tolong selamatkan aku. Nasib bek da yg nmpak aku tym tue, law tak ? Xda aku d dunia ne skrg. Oh ya , dya sebenarnya jiran aku tym tue . Non muslim tue , aku x taw pon pa kabar dya skrg , kawin da kot. Hehe
BTW, pas aku kena selamatkan tue , mama aku marah aku. Kuang3x. Tu la kau telampau nakal ! ~ngeee~

SECOND STORY

Aku rasa tym tue aku darjah satu jg , ataupon dua . Haha , antara dua tu la !
Okey, peristiwa ne berlaku di kampung aku , iaitu Kampung Masjid Baru , Merapok. 
Bapa aku tym tue bawa aku p seberang jalan d rumah makcik aku . Oh ya , wat pengetahuan semua
rumah d kampong tue rumah nenek aku , d antara rumah nenek aku & rumah makcik tu da jalan raya. Kira macam jalan utama la maw pegi Lawas. Jd , kompom la keta pon laju2 d jalan raya tu.

Okey, back to the point , tengah2 bapa aku ne bercerita , aku yg suda keboringan ne pon , maw balik p umah nenek aku. Besala kan kanak2 , cpat sgt borink.  Tapi kan , law maw balik p rumah nenek aku , kena seberang jalan dulu. Adui ! Aku tak pandai menyeberang jalan tym tue.  


 Tapi , aku seberang jg jalan tanpa pengetahuan bapa aku. So, sedang aku syok2 seberang jalan, ne, tengah2 jalanraya da aku ne , di garisan putih tue, da plak kereta HILUX melimpas d depan mata aku ! 
Cuba korang bayangkan ?? Di depan MATA tue ??! Beza aku ngan keta tu 10x kali ganda besar berbanding badan aku yg kecik tym tu. Huhu

Pastu, makcik aku tue teriak . Bapa aku terkejut. Dya x prasan aku xda dekat dya tadi. Oleh sebab aku takut kena marah , aku pon pegi masuk terus rumah nenek aku . & bertapuk d blakang esbok(refrigerator) sambil nangis. huhu

Kesimpulannya di sini , jgn nakal2 & hargai nyawa anda selagi anda masih hidop d dunia ne , sal ajal ne boleh datang bila2 masa saja. Aku bersyukur sangat2 sebab Allah masih bagi aku peluang untuk aku hidup d dunia ne. BTW , law korang da crita , meh la share2.  Sharing is Caring, you know ? (^_^)

I'm so NAIVE ! =)

Sekian , ROGER & OUT

p/s: law da yang tak paham ngan cerita aku yg berbelit2 tue , jgn malu2 tanya kat aku. (^_^) 
       pasne , maw fikir sal azam baru tuk 2013 ! Yah !

♥Art trade With Diana Ayob♥

Assalamualaikum  & Salam Sejahtera Bloggers !



Hello2 u olls ! Amacam korang ? Sihat ? Law sihat , Alhamdulillah , syukur. Law yg sakit demam, selesema ka apa2 jenis sakit la , haa , pegi makan ubat tu! hehe..

Okayla , straight to the point la.. Actually, aku da wat Art Trade ngan Diana Ayob.
To Diana , hrap awk suka. Sory law x comel & cantekk cam awk punyerr.

Saksikan



♥Doodle Eyra Meow♥

Assalamualaikum


Seperti yg di janjikan... 
Haaa, amek kau Meow ! Aku da wat doodle kau plak. Hehehe
Comel cm kau. Hope you like it ! Hehehe
Sory law x lawa ,I'm trying my best to improve. Hihi (^_^)

                      ROGER & OUT


p/s: Fes tym wat doodle d PAINT TOOL SAI , Best ! Haha. MaC lam proses perbaiki tahap keTERERan ! Hehehe

♥Something 4 You♥

Assalamualaikum


Juz wanna share with u all about something. Yes ? Something?
Something that will make us realize how precious our life in this world.

We must know that, everyday counting , we will get get closer to death. Yeah , DEATH.
We must know about it. We must always pray to Allah & do all the good things & prevent doing bad things.

Amar ma'ruf , nahi munkar

Let us all change our behavior from negative to positive, from bad to good , from lazy to hardworking person & much more. I know that maybe I'm not actually qualify to talk about this , but , give me your support !
We can change to a better person together ! Sharing is Caring , you know ??

We will share our moment together while we still live in this world. We will get through all obstacle infront of us ! We will succes in everything  that we do as long as we remember the Almighty.
That's all. May Allah Bless us All.







p/s: english yg hamprak ! haha.. cam la terer sgt. Hrap2 korang faham.(^_^)

♥BLOG REVIEW ! ♥

Assalamualaikum & Salam Sejahtera !


Wah2 , akhirnya. Tercapai jg impian tuk dapat 100 followers. Muahahaha
Follower yg #100 ! Anda BERTUAH !
Blog yg comel & ringan !

KLIK THIS HEADER TO GO TO DIS BLOG



p/s: sory lmbt review.hihi

♥ Rillakuma CUTE ! ♥

Assalmualaikum & Selamt Petang bloggers !

    


Comel tak bear kat atas tu? Comel kan , kan , kan ? Hehe
Geram aku tengok taw. Haha
 Ne la dya RILLAKUMA. Karaktur dari Jepun yg dihasilkan oleh Aki Kondo. 
Wah2 , kreatif betol dya ne.

BTW , tu ja aku maw share ngan korang .  Hehe
Roger & Out.





 







 




 



 

p/s: Aku maw dapatkan suma accesories ne nnt. hihi. comel sgt2 taw. !

♥Freebies#2♥

Assalamualaikum & Hello semua !


Part#2 freebies ! 
Wanna be a princess ? OH , yes you can, now with this CROWN freebies. ! Comes with THREE colour !
If you want it....
Just click the picz , and , new tab will pop out , then , just Right Click >> and click SAVE AS





P/s: temberang maw ckap Inggeris ary ne , korang tunggu la entry mlm t lagi.. haha,
      : nak ambik ? Sila ambik dgn SOPAN dgn meninggalkan apa2 komen d komen box. SEKIAN.

♥ Running Man Da Best ! ♥

Assalamualaikum & Selamat Malam Readers

Wah2 , malam ne aku nak crita ngan kamu semua sal Running Man !
Yes , Running Man? Tak kan tak taw? Alah , yang diorang kena bagi misi yg gila2 stiap episod tu.
Haha. Mungkin da sebahagian yg tak taw sal rancangan ne terutamanya bagi golongan yg anti korean~ngee~.  

Rugi taw law korang tak tengok. Memang best2 gilerrr ! Orang yang tak minat Korea pon boleh minat ngan Korea taw. Aku ngaku , dulu aku jahat, aku anti ngan Korea. Aku suka ejek2 kawan2 aku yg minat Korea , Last2 , aku sendiri yg terminat pula.  Hehe. Kebalikan ngan kita orang cakap. Padan muka kau, capa suru ejek2 ! haha

Okey2 , melalut pula. Di cni aku nak terangkan ngan korang yg belom tgk , atau anti ngan Korea. Janganla anti2. Tak baik taw ! Korang tgk lu RUNNING MAN ne , pasti akan membuatkan anda ketawa terbahak-bahak sampai gigi pon tercabut ! Haha , juz kidding.


Introducing..


Ahli2...


Running Man ! (^_^)


Eh ! katun la plak


Oh, ini gary nmanya . Selalu digandingkan ngan Ji hyo as Monday Couple !

Yang ne plak , Haroro atau lebih dikenali sbg Haha ( Muka dya ne wat aku ketawa saja )

Yu Jae Suk ! waa, ne pintar cket.

Haa , de gojes Ji hyo !

Jong kook a.k.a Lelaki kuasa.

Kwang Soo ! Pembelot@ Zirafah

Suk Jin ! Yang plg tua antara dorg

 Haa , korang taw da cket2 kan ? kan ? Tunggu apa lagi! Pegi buka youtube , tgk la episod running man !
Law korang da Astro Beyond  , pegi cenel One Hd 393. Ary Jumaat jam 11:50 malam. 
Selamat menonton !


♥ p/s: gambo2 suma dari Mr. Google

♥Freebies#1♥

Assalamualaikum & Salam 1malaysia suma !

               Nah ! Amek kau doodle ne ! Hehe , juz kidding. Nak doodle ne ? Boleh sj, tapi , jgn kutuk2 yerr law x cantekk. Hihi.. Fes tym ne buat. Sila ambik dgn sopan yerr , leave sumting at the comment box.
Sila KLIK picz tue , da new Tab kuar t , korang right klik, save as je..


 



                                      

✿ Tentang Sahabat ✿

Assalamualaikum & Salam Sejahtera bloggers
 
 Amacam korang ary ne ? Sihat tak ? Kalau sihat , alhamdulillah la. 
Korang2 . .
Korang pernah tak dengar pepatah ne ;

"SAHABAT kita adalah yang selalu menghina , MUSUH kita adalah yang selalu memuji"

                  Nampak pelik kan pepatah tu ? Tapi memberi banyak makna kepada kita.
Maksudnya di sini , bila kita selalu memuji seseorang , kita mengagungkan dia , kemungkinan akan timbul perasaan RIAK dalam diri sahabat kita. Kalau kita asyik nak puji dia , nanti dia akan terleka , & hanyut dengan pujian2 yang telah diberikan. Tak salah puji seseorang tu , tapi biarlah berpada-pada. 


Semua orang suka kena puji kan ? mustahil la x da. Cuba korang rasa , bila kawan korang puji korang .
"Eh , cantik la awak ne" "Hensem la awak ne" 
Dalam hati korang mesti korang rasa bangga kan ? Haa , jangan risau. Saya pernah mengalami sedemikian rupa. Di sini la saya nak cakap , jangan kita terleka dengan pujian yang diberikan , takut pulak kita
terjerumus dengan sifat2 yang dilarang dalam Islam.

 teman yang selalu memuji-muji, selalu membuatkan kita tidak tahu diri

Then , kita berbincang pulak pasal musuh yang menghina ne pulak.
Haa , MUSUH ? Satu nama yang menggambarkan sesuatu yang memberi ancaman kepada kita.
Oh, tidak. Musuh jenis ne sesuatu yang berguna kepada kita. Walaupun dia menghina kita , tapi , hinaan yang telah diberikan kepada kita memberi kita semangat untuk bangun , manakala sahabat yang terlalu memuji akan memberi kita kelalaian. 


Kemungkinan , musuh kita ne ambil berat dengan kita. Hinaan tu tak semestinya sesuatu yang tidak baik , mungkin dia beri teguran kepada kita supaya kita berubah menjadi insan yang lebih baik.


Musuh yang selalu mencela kita itu, akan membuatkan kita membangun dari kelalaian
                         
  Salah silap, harap dimaafkan. Tegurlah sekiranya saya melakukan kesilapan dalam memberi pendapat tentang pepatah tersebut. Teguran merupakan sesuatu yang membina bagi saya. Sekian sahaja perkongsian pada entry kali ini. 




Roger & Out


p/s: hakcipta dari Nurul Nazihah & info MR. Google

✿Segmen : Pencarian Blogger Baru✿




Assalamualaikum & Selamat malam readers





Haa , nampak tak banner d atas ne , ary ne. aku maw join satu segmen dari Kak Niera kita ne,
iaitu 
  Segmen : Pencarian Blogger Baru . Capa nak join klik banner kat ats tue. 

 Memandangkan aku ne pon newbie lam bab2 blog ne , aku join la.
Korang yg tgh baca ne pon bleh juga join. manataw kot2 follower korang bertambah.


Tapi , da syaratnya taw. Syarat2nya ialah:

  • Blogger yang mempunyai follower tak mencecah 1000 orang
  • Follower blog AISYAH HUMAIRA' & PERWADAH
  • Buat entry ringkas dengan letak header blog Kak Niera dan link kan ke blog  AISYAH HUMAIRA'
  • Nyatakan jumlah follower semasa join segmen ini.

 ✿   Okey , kepada Kak Niera kita yg comel ne , saya ingin menyatakan bahawa
follower saya sekarang semasa menaip-naip ne sebanyak 69 orang.✿ ( cket jerr yg foolloo)

Roger & out ! hehe  









✿ Blog pon ada berat ?✿

Assalamualaikun & Selamat Malam Readers


Ary ne aku nak update pula sal title kat atas tue. Haa , mesti da yg x taw kn.
Buat org yg da taw sal ne , diam2 jerr la. Hehe. Yg x taw pula , dengar bek2 ckap aku ne.

Law korang nak taw , blog kita ne pon da berat taw , bukan kita jerr.
Bila blog korang lambat sgt nak abis loading tue, haa, tu tanda2 nya blog anda BERAT !

Law blog kita berat , ianya mempengaruhi rakan2 blogger yg nak blogwalking d blog kita. Bila blog yg kita BW tue lmbt sgt , mesti korang rasa nak close tab tu terus kan ? kan? (',')
So , aku ada satu cara wat korang nak taw berapa kilogram berat blog korang ne. Hehe

Begini yerr... korang klik jerr link d bawah ne. 









Urrrgghh , Aku paling pantang bila dot dot dot

Assalamualaikum & salam sejahtera & Salam 1 Malaysia




Haluu readers yg aku kasihi sekalian. Ary ne aku nak update pulak sal tjuk entry kat ats tue.
Aku maw give credit cket kat sahabat aku Eyra Meow kerana telah memberi kan aku ilham untuk menulis entry kali nie. ( skema tak ayat ? hehe)

Wokey , kita teruskan.. Soooo ,
  • Firstly , aku x suka bila orang tu pemaksa . Bila orang tak maw tue , jgn la maw paksa2. Aku x suka bila wat satu keja tue lam kterpaksaan. Memang terus muka aku jd lain bila org wat aku camtu . keja yg di buat lam keterpaksaan tu pon jd x ikhlas, makanya , hasilnya jd x berkualiti.
  • Second , I hate backstabbing friend. Oh , bagai duri dalam daging diumpamakan. Depan kita dya baik , tapi bila d belakang kita, WOW! Paham2 ja la kan camna. 
  • Thirdly, aku x suka dikongkong. urrghh. seriously x suka. hidup aku bagai di penjara law camtu.
  • Then, aku x suka orang yg suka buruk sangka. 
  • Lastly, aku paling pantang & x suka kena M.A.R.A.H. Siapa la yg suka kena marah ne , suma org x suka kan. Law yg d marah tue sal benda yg logik bagi aku tue x pa , tapi , ne sal benda remeh pon maw marah2 orang. Huh , x suka , x suka. Law korang maw taw , aku bila marah , marah betol2 , pastu aku akn nangis pastu sal maw meredakan diri. Kawan2 , korang x pernah kan nampak aku marah? Haha , jgn la wat aku marah , naya kamu nnti. hehe



Baiklah , mesti korang borink kan baca entry aku ne. Haha , redah je laa. Kepada capa2 yg terasa , oh , x da niat pon maw sakitkan aty korang . salah silap tolong maafkan yerr. 
 Nitey , nite , nite blogger.



✿Di Sebalik Nama✿

 ✿AssaLamualaikum✿
Ary ne , aku maw update sal tjuk kat atas tu..
korang , korang.. stiap dripada nma kita ne , da mksud nya tersendiri taw..
kali ne , aku gtaw korang maksud di sebalik nama aku nee..
✿saksikan, hihik✿


Nurul Nazihah
NazihahBersih dari noda
NurulCahaya




✿ yang ne pLak ,ada apa ngan nama aku ne?✿
✿jum tgk✿

Apa ada pada 'NURUL NAZIHAH' ?

NURUL NAZIHAH
NNaif
UUntung
RRamah
UUlung
LLemah-lembut
NNaif
AAmanah
ZZuhud
IIkhlas
HHarum
AAlim
HHarum
Apa ada pada nama?

✿korang2 , law korang maw taw jg makna nma korang , n nma sesapa jerr yg korang maw taw
korang klik jerr link ne.. (Apa ada pada nama?)
✿harap dpt membantu korg mencari nma yg baik tuk anak2 kelak
✿assalamualaikum , bubye.. ✿