Apabila Kad Bank Tertinggal Dalam ATM

Hai hai semua , Assalamualaikum n salam sejahtera ! Setelah sekian lama meninggalkan belog ini berhabuk, akhirnya tiba masa nak buat entry terbaru/ Hihi , maklumlaa, bulan April ne , bulan yg sangat sibuk bagi aku. T.T

                                         **************************************
Back to the topic , "apabila kad bank tertinggal dalam ATM" sungguh haru biru ceritanya.
Hal tersebut terjadi apabila mak aku bawa pegi bank di pekan untuk bank-in duit kat abang aku d semenanjung & bank-in untuk saudara aku kat Miri.

Fes , kami pegi ke Maybank , haa, lancar jee bank-in duit tu , maklumlaa, takpayah masukkan kad bank tu , cuma taip jee nombor akaun bank tsebut , then, msukkan duit yg nak dikirim ke dalam tmpat yg disediakn ! No, problemo okaii! Then, sekali nak bank in untuk saudara aku tu pula tak dapat! rupanya tak boleh , sebab akaun dia Public Bank pula. adududu, dengan muka blank ne pon, mama aku pegi tanya orang yg bdekatan, dia suru pegi Agro Bank pulak daa.

                                    *******************************************

 Sampainya d Agro Bank , terus pegi try dekat mesin ATM tu , haa, kali nie, mesti masukkan kad, baru dpt lak . cek baki dulu kejap, then, teruskan tekan ke menu utama , so, dapat la bank-in duit bjumlah bla bla bla.
Haa, lepas tu! aku tertekan pula butang lain kat mesin ATM tu, berbalik ke menu utama , lepas cakap2 ngan mak kejap, terus keluar. Sampai jee dalam kereta, mak aku tanya di mana kad bank tu? terus hatiku pon dupdapdupdap ! OMG ! tertinggal dlm mesin ATM!! Punya cemas aku tym tu , aku bergegas pegi ke bank, sekali tengok, ada org lain suda guna mesin ATM tu. aduyai, fikiran ku berbolak balik. macam2 fikiran negatif yg timbul tentang lelaki tersebut. Aku pun tanyalah kat orang tu, ada tak kad ATM yg tertinggal dlm mesin tadi, dia cakap tiada. Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan ku masa tu. Dgn muka kecewa aku ne , aku pegi masuk kereta balik , bagitaw mak aku pasal tu . Terus aku suruh mak aku yang pegi sana lagi.


                                          ***********************************
 Tut\p tup tup , mak aku masuk keta dgn muka yang tenang. Dia bagitau aku ada pekerja di bank tu dgn jumpa mak , mak aku gitau la peristiwa yang berlaku. bla bla bla . Pekerja tu pun mnerangkan segalanya yg kad BANK jika tertinggal lama dalam mesin ATM memang ditelan oleh mesin tersebut. Muahahahaha. Punya aku gembira dgr psal tu! so, pekerja tu suruh je  laa datang esok , ambil kad bank tu. Fuuuhh , lega.. Ingtkn kena curi ke pa ke kad bank tu rupanya mesin ATM tu uda telan kad itu. hahaha. boleh suda  menarik nafas lega.


*so guys, the moral of the story is jgn sekali kali lupa tentang kad bank anda selepas selesai berurusan. jangan cuai! huhu T.T

5 comments:

  1. Hahaha comeeellllll . Adakah . Kad bank ditelan huuu paling aku takut tu .

    ReplyDelete
  2. Aiyoo, hati2 len kali ya,

    ReplyDelete
  3. Awak tinggal lama lebih kurg brp minit yer?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Berapa lama masa yang diambil sebelum kad tu ditelan? Macam mana kalau orang selepas kita yang ambil? Kalau kita dah buat report orang yang ambil kad kita tu boleh guna tak? Kalau kad tu dah block kenapa kita masih boleh guna?

    ReplyDelete

Meh kite komen