This is What We Called Friendship

Assalamualaikum sahabat sekalian :)


Hmm , sudah lama rasanya meninggalkan blog ini kesepian . Nampak berhabuk pulak . Fuuuhh.. Tiup jap. :) hehe..
Nampaknya, pejam celik, pejam celik, eh , eh ! 2014 pulak daa ! Tak sangka pulak yaa 2013 dah berlalu , rasa cam baru semalam plak aku gelak ketawa ngan kawan aku tym tahun 2013 ne. hehe
 Waa, alhamdulillah syukur jg kpd Allah swt , krn masih memberikan hambaNya ini kesempatan utk hidup. :) :)
Btw , sepannnnnnnnnjaaaaaaaaaaaaangggg( hah, amek kau !) tahun 2013 ne ternyata cukup memberikan impak dlm diri ne. Nak taw kenapa?

Sebab.. Aku telah belajar erti PERSAHABATAN melalui sahabat yg Allah telah kurniakn kpada ku. Kalau dulu , memang tak taw la maksud sebenar persahabatan nie , da berkawan tu , haa , men kawan jee gitu2 , x peduli sgt prasaan org..tapi , makin meningkat umur ni , aku semakin paham nilai sebuah persahabatan macam na..

Daripada setiap peristiwa berlaku dalam hidup aku yg dilayari bersama sahabat2 , aku belajar memahami mereka , aku cuba perhatikan kelakuan setiap satunya yang adakalanya menggeletek hati ini melihat gelagat diorang yg sangat gila2 orangnya , arrghh , rindunya aku saat bergelak tawa bersama..menangis bersama , hadapi dugaan sebagai pelajar PRA-U bersama. Waah , indahnya suma tue. Baru aku terasa macam kitorang suma ne sehati sejiwa , saling memahami antara satu sma len.  :)

Walaupun adakalanya kami bertengkar atas perkara yang remeh , ter'TOUCHING' la katakan..Kadang2 da juga gaduh , yelaa , kekadang kita manusia ni ada juga hari emosional(ter'EMOSI') dia , lebih2 lagi kita pompuan ne. haa, bila da 'BENDERA JEPUN' , mula la emosi dya. hehe. .tapi ,. besalah semua tu , asam garam dalam kehidupan , tak semestinya nak gembira ja kan? kan? adakalanya kita patut lalui pahitnya ssuatu perkara agar kita lebih 'MATURED' la katakan.. matang gitu. :) barulah 'HAVOC' hidup  ! :)

Tapi , aku rasa semua tu membuatkan aku sedar yang segala yg terjadi tu ada hikmah di sebaliknya . Yah !
Our relationship just keep on stronger because we tried to know about each other behavior. :)
biarpun gaduh besar sekalipun , well , we settle it maturedly. then, we just go on with it. Dont ever remember the past that will spoil the friendship within. :)

Sebab tu la , aku rasa sangat bertuah kerana mempunyai sahabat yg agak gila2 , sporting , memahami , and the best part is they always make my life more merrier and cheerful ! Dan yg paling aku x dapat lupakan , diorang sentiasa mengingatkan aku kepada Allah. Yes ! Sngat bersyukur ada sahabat macam diorang. Diorang semua ne layak dapat 'Anugerah Sahabat Terbaik' . :)

Segala kenangan manis yang aku layari sepanjang aku menjadi pelajar PRA-U( 2012/2013) nie , aku akan ingat sampai bila2 , i will cherish all the moment that we had spent together. :) Aku rindu bergelar pelajar Pra U , aku rindu saat gelak tawa bersama sahabat2 aku , aku rindu saat escape prep bersama , aku rindu saat kita outing , aku rindu saat kita 'skuba' bersma. Overall , aku rindu semuanya tentang sahabat2 aku !

Saat airmata menitis kerinduan kerana sahabat2 ku , aku panjatkan doa supaya mereka sentiasa dilimpahi rahmat kasih sayang Allah , aku berdoa agar mereka mengecapi kejayaan dalam apa bidang yg dikecapi , aku berharap suatu hari nanti kita akan bertemu semula. And bila bertemu semula setelah sekian lama , mesti da awkward feeling kn. hehe.. x dapat aku bayangkan nanti. Mungkin da yang sudah kahwin , ada anak.. O h, excitednya . :) moga kita dapat berjumpa lagi shabat yg tercinta. We will always be friend eventhough we lost contact of each other. SAHABAT TILL JANNAH ! :)


' MEMORI TERCIPTA DI BUMI LIMAUAN BERSAMA SAHABAT2 YG SUPER DUPER AMAZING '
' PRA-U Batch 2012/2013 always be the best super senior in Limauan ' :)

Please Enjoy Our Beautiful Photos







1 comment:

  1. salam.. =)

    kenangan terindah kan...
    bila bersahabat mcm2 kenangan akan tercipta...^_^

    ReplyDelete

Meh kite komen