Love Hurts When You Love the Wrong Person

Hai hai semua , lama tak hupdate blog ni, almaklum la sis ni busy*hmm busy sgt, senanye malas nak hupdate belog* . Okay malam ni sis nak post something walaupun mungkin orang tak baca belog ni, yalah , belog kampung2 jak. hehehe. muuahh ciked !




Firstly, sis nak share satu benda, iaitu tentang cinta. Sis bukanlah pakar dalam cinta ni, tapi berdasarkan pengalaman sis, bolehh la acah2 Dr. Cinta konon la T.T *sis still single* . Yalah, experience make us more mature right?


Sis ada cite, tentang seorang hamba Allah ni, lepas je dia break up ngan boyfie dia, beberapa bulan pastu, dia kenal dengan seorang lelaki nih dekat laman sosial. Kenal kenal kenal, tup tup tup, maka couple lah diorg ni. Memang dia ne anggap lelaki ne la paling baik , paling perfect bagi dia, tak penah pon nak marah . Tepat 3 bulan pastu, lelaki ni nak tinggalkan dia, alasannya konon family dia nak jodohkan pulak dia dengan perempuan pilihan keluarga.  So, diorg pon break. Sebulan pastu, hamba Allah ni kontek balik ngn ex dia ni, konon nak tanya khabar, haa , amek kau, dia dah ada pengganti baru. Siap becuti sesama lagi uols. Sakitnya hati tidak terperi. Hanya Tuhan sahaja yg tahu betol ke tak dia kena jodoh ngan family tu atau cuma beri alasan nak putus. Hmmph ! Dasar jantan ! Ooops, sis ter emo pulak dah. Haha

The moral of the story is, dont judge a book by its cover. Kekadang yang nampak baik ni, isinya hanya Tuhan ja yang tahu. Kita tak tahu lelaki ni senanye serius ke tak dengan kita walaupun dia kata nak kawen dengan kita. Well, lelaki bermulut manis memang macam tu, tetapi lelaki sejati , setia, jujur dengan kita ni susah saaaaaangaat nak cari. Ada yang sampai fobia nak becinta gara-gara seorang insan bernama lelaki. Seramm wei. T.T

Well, loving the wrong person does hurt alot, but we must move on with our life. . Ingat tu ! Kan bagus kita enjoyy ngan kengkawan, lupakan kisah lama walaupun susah nak lupakan. Get your life more busier, aim for success in life, insyaAllah, maybe one day, Tuhan bagi kita orang yang terbaik tuk kita. Aamiin. 

P/s;  Dont trust people so easily especially when you know him in the social media

Roger and out. Salam sayang. Doakan result sem 3 sis meningkat okayyh. 



No comments:

Post a Comment

Meh kite komen