RAPUH. DONT EVER GIVE UP.

Assalamualaikum



Hari ini, di saat teman-teman dapat result SEM 1 , kebanyakan dapat pointer 3 ke atas. Alhamdulillah. Congrats ye kawan2. However, for me. amat mendukacitakn. Memang la senang hati kawan dapat pointer tinggi, tapi aku? Sangat mengecewakan.


 Kata orang dah rezeki, apa boleh buat. Hasil pun setimpal dengan usaha kita. Yalah, aku dulu suka memain dalam lecture dalam tutorial x fokus. Ne haa, hasilnya. Kau kecewa sekalipun, memang xkan berubah dah result tu. Padan muka engko kan. Result SEM 1 pun engko rendah. Setakat lulus ja.


Takpa2 . There is no use crying over a spilled milk. Benda dah jadi. Tumpukan perhatian pada sem depan ! Amek pengajaran atas kesilapan lalu ! Pasne, jangan memain tym lecture, tutorial and whatsoever.

Walaupun aku tak minat, tak pernah terlintas di fikiran nak amek kos Syariah & Law ne, aku kena berusaha memupuk minat tu, walaupun susah sangat  bagi aku. serius susah. kalau benda dah kita tak minat memang susah nak belajar benda tu, but I'll try my best. I'm going to continue bcause of my parents. Never give up !

Aku harap pasne, aku boleh minat ngan subjek ne. Mungkin ada hikmah disebalik apa yang Allah berikan kepada aku ne. I'm sure there is.



*rapuh serapuh rapuhnya*give me strength to pursue my study in LAW*



No comments:

Post a Comment

Meh kite komen